Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Zuivel verhalen & reportages De geschiedenis van de "Snuffel" De Zuivelcharters van weleer Melkboerin - Postkaarten De Melkboer Melkbussen-vervoer Van melkbus naar RMO RMO In de fout 1 Quak-Melk Zuidland De Combinatie Overschie Het begon met VACCA - Oud Gastel Vecozuivel Mona - Zutrans - Post Kogeko Zutrans begin & einde Zutrans Magazine  Album 1 zuivelauto A t/m C Zuivel gerelateerde filmpjes Zuivel Commercials Almhof  Zuivel reclame Affiches - Amersfortia Gastenboek - Alg.voorw.- Links Contactformulier  

Zuivel verhalen & reportages

ZUIVEL VERHALEN & REPORTAGES

Huisvlijt melkbus uit LutjewinkwinkelDoor een brand in Lutjewinkel, werden 8 medewerkers voor 1 jaar gedetacheerd in Tilburg.Aan het hotel waar zij die tijd verbleven , deden zij een beschilderde melkbus cadeau.

Melkbedrijven in ZeelandZeeland telde eens 24 zuivelbedrijven, de 1e opende in 1884 de laatste sloot in 1973 zijn poorten.

Voormalig melkman bouwt zijn eigen melkflessenmuseumPaul Lucas uit Essex Engeland bezit meer dan 10.000 flessen in zijn melkflessenmuseumwaarvan de oudste dateert uit 1890

Op pad met een 35 tonner RMO van Germo Logistic Chauffeur Danny van Hal van Germo Logistiek aan het werk te zien in een rondje Doesburg

Promotie filmpje gezocht RMO chauffeur De firma R.J. Stam & Zn uit Zoelen laat in dit filmpje zien,wat nu precies het beroep van een RMO chauffeur zoal inhoud.

17 jaar trouwe dienst voor DAF 2700 - VS-37-YXDeze Daf city-trekker ging van Campina-Melkunie over naar Zutrans en daarna, Post-Kogeko

Op deze pagina staan 28 links naar de verschillende verhalen en reportages aangaande de zuivel.Klik met de linkermuisknop op een afbeelding in een kolom naar keuze, om op de desbetreffende pagina te komen.Eenmaal op die pagina terecht gekomen kom je door het klikken op de button onderaan de pagina,"Terug naar hoofdpagina"weer terug op deze hoofdpagina om je volgende keuze te maken.

Breukelen Antoon Beljaars over Herman MuijsSterovita chauffeur Antoon Beljaars verteld op een openhartige manier over Herman Muijsdestijds wagenparkbeheerder bij Sterovita - Breukelen

Trapper over Herman MuijsTrapper pseudoniem voor Ben van den Bergen, garagechef - wagenparkbeheerderop de vestiging Spaansepolder verteld over zijn ervaringen met en over Herman Muijs.

Roomboterfabriek Insulinde BreukelenOp 16 juni 1890 stichtte Berend Scholte de Breukelse Melkfabriek Insulinde, 17 januari 1893 verkocht hij deze en op 11 maart 1901 werd C.G. Hoekstra de eigenaar, die buiten de roomboter ook gesuikerde condensmelk in blik ging produceren.

Cooperatieve Stoomzuivel fabriek De Eersteling BrielleMelkveehouders op Voorne besloten gezamelijk op 27 april 1896 tot de oprichting van C.S. De Eersteling.De fabriek werd gebouwd op een stuk grond aan het Schaarloo in Brielle.

Schoolmelk door de jaren heenAl sinds 1937 is schoolmelk een begrip in Nederland. dit verhaal verteld de vele ontwikkelingenen ook problemen zoals de verpakkingafvalberg.

A.W. de Groot Electrische zuivel & melkfabriek UtrechtTon de Groot begon in 1889 met een klein melkfabriekje in UtrechtZijn 5 zonen hadden allen een melkwijk gekregen bij hun huwelijk.

Mijn winterbelevenissen van 14 februari 1979Wat een normale rit Noord-Holland had moeten zijn pakte radicaal anders uit, ik werd geconfronteerd met een zware sneeuwstorm, met alle gevolgen van dien.

Ronde van het Groene HartCampina was de hoofdsponser van de 1e wiellerronde van het Groene Hart in 2007Door de fusie met FrieslandFoods zij moesten zij in 2009 alweer afhaken.

Passendale juni 1999Peter Venrooy chauffeur Zutrans vertel zijn beleving van een nachtje overstaan in Passendale - België

Peter Savenije zijn spijkstaal in 3DPeter Savenije architect uit Tilburg gefascineerd van de Spijkstaal electrocar,ging aan de slag met zijn hobby, tekenen in 3D het resultaat mag er wezen.

Snuffelbak in de weiTrapper is altijd onderweg,met als bijkomend gelukje,dat je nog wel eens iets vind.In dit geval was het,onderweg zijnde in Retie-Belgie,een oude laadbak van toen nog CMC-Melkunie.

DAF 2700 ATi - VL-90-XF een volhouderAangeschaft in juli 1991 door melkunie Rotterdam - Spaansepolder en in oktober 2000 door Zutrans doorverkocht aan van Stenis carrosseriebedrijf alwaar hij nu anno januari 2014 nog steeds dienst doet.

PIET SCHEFFERS - Zuivelchauffeur in hart en nierenTon scheffers vertelt over de zuivelloopbaan van zijn vader Piet Scheffers die in 1960 als chauffeur begon bij St. Jan in s’ Hertogenbosch Piet was daar ook de eerste die met een RMO op pad ging.

TON SCHEFFERS - Zo vader zo zoonIn navolging van zijn vader ging ook Ton de zuivel in, via de emballage afdeling als heftruckchauffeur bij St. Jan naar chauffeur op de melkwagen bij Campina in Eindhoven.

Van xocolatl tot Fosco chocolademelkAzteken brouwden een drank van cacaobonen die Xocoatl werd genoemd, In 1901 werd "Fosco" als vloeibare chocoladesiroop door M.L. Hasselhof-Lich opvolger van oprichter F. Korff op de markt gebracht.

Arnhem - Camiz-Vecomi-CobercoCamiz, wat stond voor "Coöperatieve Arnhemsche Melkinrichting en Zuivelfabriek" was gevestigd in Arnhem aan de Westervoortsedijk, en werd daarna Vecomi en Coberco tot de definitieve sluiting in 2003.

Melkunie chauffeursstaking 8 januari 1980Het was de eerste staking in 30 jaar van de CMC-Melkunie chauffeurs voor een betere functiewaardering. Na 3 dagen van onderhandelingen en staken, werd een akkoord bereikt.

Een melkbus vol nostalgiePeter van Venrooy heeft een kunstschilder bereid gevonden een stukje zuivelverleden van hem vast te leggen op een oude melkbus het resultaat is prachtig geworden

Het ontsaan van de naam "COBERCO"Door het samengaan in 1965 van: Comego-Berkelstroom-Condensfabriek-Coöperatieve ontstond de naam "COBERCO"

STAMBOOM MELKUNIE HOLLAND EN HAAR VOORGANGERS - 1872 - 1990De lijnen van CV NoordHolland en de CMC-Melkunie die samensmelten in Melkunie Holland

25 Jaar Coöperatieve Melk CentraleEen overzicht van alle aangesloten zuivelondernemingen in de periode 1945-1970

De wissel afzetlaadbakIn 1969 veranderde de schoolmelkverpakking en de kratten, in1970 ook de vrachtwagen.melkvervoer van vroeger tot nu