Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Zuivel verhalen & reportages De geschiedenis van de "Snuffel" De Zuivelcharters van weleer Melkboerin - Postkaarten De Melkboer Melkbussen-vervoer Van melkbus naar RMO RMO In de fout 1 Quak-Melk Zuidland De Combinatie Overschie Het begon met VACCA - Oud Gastel Vecozuivel Mona - Zutrans - Post Kogeko Zutrans begin & einde Zutrans Magazine  Album 1 zuivelauto A t/m C Zuivel gerelateerde filmpjes Zuivel Commercials Almhof  Zuivel reclame Affiches - Amersfortia Gastenboek - Alg.voorw.- Links Contactformulier  

Zuivel gerelateerde filmpjes

001 - Duur 03:10 KleurArie Kranendonk, chauffeur van CampinaMelkunie Maasdam. levert zijn bestelling zuivel af bij een supermarkt en word onder tussen gefilmd voor een TV programma van Bart Bosch.

002 - Duur 06:12 KleurBart Bosch volgt de nieuwe Polycarbonaat lichtgewicht melkfles van campinamelkunie in Maasdam 1996.

003 - Duur 00:34 KleurVerboden kaasreclame met Peer Mascini 11-05-2007 De reclame voor Beemster kaas, met reclame-icoon Peer Mascini (en zijn koeien) in de hoofdrol, is door de rechter verboden. Dinsdag werd de reclame via internet wereldkundig gemaakt en gisteren was de spot voor het eerst op de buis te zien. De rechter stak vandaag echter een stokje voor het verder uitzenden, nadat zuivelfabrikant Campina had geklaagd.Campina wilde het spotje van de buis, omdat het volgens het bedrijf inbreuk maakt op het auteursrecht. Peer Mascini maakte in de jaren '90 furore met reclames voor MelkUnie (een merk dat Campina destijds voerde) en dat werd in deze spotjes voor Beemster kaas nog eens dunnetjes overgedaan.Cono Kaasmakers, eigenaar van Beemster kaas, gaf eerder toe dat de nieuwe reclame inderdaad gëinspireerd is op de oude MelkUnie-spotjes. Directeur Eric Hulst: "Dat valt moeilijk te ontkennen. Maar ik snap het niet van Campina. We doen nergens afbreuk aan. MelkUnie is al zeven jaar geleden van de markt gehaald."De rechter gaf Campina echter gelijk. Volgens de rechter kan de commercial leiden tot verwarring bij het publiek en tot de indruk dat de kaas is gemaakt door Campina. De rechter noemde de nieuwe commercial vrijwel een exacte kopie van het prijswinnende spotje Bommetje uit 1997.

004 - Duur 12:29 KleurBrabant 1961, een film over de productie en verwerking tot eindproducten in de zuivel fabrieken van DMV de Meijerij Veghel - Zevenbergschehoek - Campina Eindhoven - Dongen - Etten-Leur.

005 - Duur 01:10 KleurOpening van de Campina zuivelfabriek Eindhoven door minister Marijnen op 16 november 1961.

006 - Duur 03:33 KleurHeiloo blokkade 3 juni 2008.Blokkade van aktie voerende boze melkveehouders.

007 - Duur 00:36 KleurFrieslandCampina Oud-Gastel dicht in 2010Het zuivelbedrijf wat 100 jaar een prominente plaats in Oud-Gastel innam, sluit definitief zijn activiteiten in 2010.

008 - Duur 01:11 KleurMaasdam - Campina.Nieuwe Mona fabriek, productie lijnen en Zutrans Iveco trekker BL-PX-01 met dubbeldeks van Eck oplegger.

009 - Duur 01:57 KleurMelkfabriek De Combinatie Maasdam.Filmpje uit 1963 van de nieuwe koelcel en kantoren en de in aanbouw zijnde loodsen.

010 - Duur 09:40 KleurKaasfabriek De Eeensgezindheid.deel 1Sint Maartensbrug 1937.Anne Baas kaasmaker in de jaren 50 verteld zijn verhaal over het wel en wee bij kaasfabriek de Eensgezindheid.

011 - Duur 09:15 KleurKaasfabriekDe Eensgezindheiddeel 2Sintmaartensbrug 1937.In dit deel gaat het over de export en de kaasmarkt in Alkmaar.De toelichting komt van oud medewerker Gerrit Vos die als 14 jarig jochie begon ijn de kaasmakerij en opklom tot boekhouder.

012 - Duur10:34 KleurDe Prinses Ursum Einde van de melkbus in NoordHolland.Cor Reine melkrijder in hart en nieren filmde op zijn eigen wijze in 1980 het einde van het melkbussentijdperk in Noord Holland.

Op deze, en de volgende subpagina 's van "Melkvervoer van vroeger tot nu" staan een bonte verzameling van zuivel-gerelateerde filmpjes die ik in de loop der jaren hebt verzameld en er af en toe eens een op deze site hebt vertoond maar vanaf nu permanent te zien zijn en mogelijk regelmatig word aangevuld. Het is een echte mengelmoes van filmpjes uit de jaren 30 tot nu aan toe met een grote variatie aan onderwerpen zoals, het oude melkbussen en nieuwe RMO transport. De melk-bezorgers met hun vervoermiddel en hun klanten. Ook de bereiding van diverse zuivelproducten zoals kaas, blikmelk, melkpoeder enz. enz. komen aan de orde. Zuivelwerknemers die verhalen en anekdotes vertellen over hun tijd in de zuivel, Ook voor TV producenten is de zuivel altijd een gewild onderwerp geweest, getuige de vele, vooral voorlichtingfilmpjes voor diverse doelgroepen en aankondigingen over alweer een sluiting, staking of protest. Keuze genoeg dus voor een ieder die weer eens terug wilt blikken in de wereld van de zuivel. Dat bij sommige oude filmpjes het beeld en/of geluid soms zeer slecht is, moet men maar voor lief nemen het gaat tenslotte om de historische waarde en als het geluid je hindert, kan je uitzetten.Groetjes Hans. Geplaatst: 1 april 2011.

ZUIVEL GERELATEERDE FILMPJES 1melkvervoer van vroeger tot nu